Servoluție
Revoluție prin slujire
Oportunități de Slujire
SERVOLUȚIE GLOBALĂ
Formularul Participantului
Selectează oportunitatea de slujire:
Servoluție - Schimbare prin Slujire
Folosim orice oportunitate de a sluji comunității pentru a demonstra dragostea lui Dumnezeu în mod practic. În acest scop mobilizăm mulțimea oamenilor din Biserica Filadelfia în PRIMA SÂMBĂTĂ a fiecărei luni, pentru a îndeplini diverse proiecte de caritate și generozitate cu implicarea muncii fizice: curățenie în diferite cartiere ale orașului, reparația locuințelor unor persoane vulnerabile, renovarea unor spații publice, etc. Poți contribui financiar, pentru cumpărarea materialelor, cu titlul „donație pentru servoluție”.

SERVOBAZAR - Schimbare prin Ajutoare
Parte a culturii Bisericii Filadelfia este generozitatea exprimată în diverse modalități. Orice bun folosit, curat și refolosibil (haine, articole casnice, etc.) poate fi adus la recepția bisericii noastre. Bunurile colectate sunt puse pe categorii și sunt pregătite pentru SERVOBAZAR – bazarul organizat în parcarea bisericii, de obicei în aceeași zi cu SERVOLUȚIA, pentru a oferi persoanelor vulnerabile posibilitatea de a-și alege ceea ce au nevoie. Echipa de Vis a bisericii noastre administrează procesul de distribuire, prevenind abuzurile.
Idei pentru Servoluție
 • 1
  Pregătim, împreună cu Grupul, pachete cu mâncare caldă pentru oamenii fără locuință și organizăm o adunare cu ei în parc.
 • 2
  Vizităm, împreună cu Grupul, bolnavii și/sau persoanele vulnerabile și livrarăm e produse alimentare/igienice. Ne rugăm pentru ei. Lista bolnavilor este oferită de administrația bisericii.
 • 3
  Facem, împreună cu Grupul, o plimbare de rugăciune prin cartierul bisericii sau un alt cartier.
 • 4
  Renovăm, împreună cu Grupul, o stație de troleibuz/autobuz.
 • 5
  Punem, împreună cu Grupul, la ușa vecinilor bisericii pungi cu cadouri simbolice și cu felicitări scrise de mână.
 • 6
  Scriem, împreună cu Grupul, mesaje de încurajare cu creta pe trotuare.
 • 7
  Facem, împreună cu Grupul, ordine în curtea casei unei văduve sau a unei mame care își crește singură copiii.
 • 8
  Ajutăm, împreună cu Grupul, cu lemne și/sau cărbuni pentru iarnă o familie.
 • 9
  Prezentăm, împreună cu Grupul, elevilor dintr-o școală un program asemănător cu cel pe care îl prezentăm la Cercurile Copiilor, duminica, la biserica noastră.
 • 10
  Ajutăm, împreună cu Grupul, o școală din cartier să facă curățenie în curte și să și-o îngrijească.
 • 11
  Servim, împreună cu Grupul, șoferii de maxi taxi, de troleibuz și conductorii cu apă plata, cafea, ceai (rutele care trec regulat prin fața clădirii bisericii).
 • 12
  Spălăm, împreună cu Grupul, parbrizele mașinilor: la benzinăria Rompetrol, în parcări (str. Calea Ieșilor).
 • 13
  Oferim, împreună cu Grupul, prânzul pentru șoferi/conductorii în stațiile unde staționează troleibuzele. Facem curățenie în interiorul troleibuzului (maturat, spălat, aerisire, dezinfectare, etc.). Troleibuzele care trec prin fața clădirii bisericii noastre: nr. 23 staționează în Sectorul Ciocana, nr. 5 pe str. Muncești, nr. 8 în Sectorul Botanica, nr. 1 în orășelul Durlesti.
 • 14
  Ajutăm, împreună cu Grupul, pe cineva care este inapt fizic sau financiar să-și facă curățenie în locuință sau să și-o renoveze.
 • 15
  Mergem, împreună cu Grupul, în parc cu baloane din care pot fi confecționate diferite figuri și le oferim copiilor.
 • 16
  Sugestii pentru slujire individuală:
  • Oferă-te să faci portret gratuit unei familii;
  • Oferă o cină unei familii nevoiașe;
  • Donează sânge la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui;
  • Oricare din ideile de mai sus;
Ghidul Organizatorilor

Servoluția este una din modalitățile prin care Biserica Filadelfia manifestă dragostea lui Cristos în cadrul societății, prin mobilizare pentru slujire practică. Obiectivele servoluției sunt (a) identificarea credincioșilor cu nevoile reale cu care se confruntă societatea, (b) intervenirea cu soluții practice, excelente pentru a sluji nevoilor identificate, (c) comunicare explicită cu beneficiarii slujirii practice în vederea conectării lor cu Domnul Isus și cu Comunitatea Sa – biserica.


Servoluția cuprinde diverse domenii de slujire, în funcție de darurile cu care sunt înzestrați credincioșii care participă și de oportunitățile de slujire identificate. În vederea unei bune organizări și a îndeplinirii cu succes a obiectivelor, organizatorii trebuie să țină cont de următoarele:

1
Pregătim minuțios proiectele
Organizatorii au responsabilitatea de a decide care proiecte vor fi îndeplinite și de stabili ziua și ora mobilizării în așa fel încât majoritatea oamenilor să poată participa. Participanții vor fi invitați la adresa la care are loc acțiunea, cu 15-20 minute înainte de ora începerii, pentru a îmbrăca tricoul sau vesta „servoluție” și pentru a primi instrucțiuni cu privire la slujirea pe care o va îndeplini fiecare. La ora exactă va avea loc rugăciunea pentru binecuvântarea slujirii.
2
Fiecare proiect durează patru ore
Organizatorii vor pregăti front de lucru pentru fiecare echipă de slujire, pentru patru ore, iar participanților li se va comunica clar că în vederea unei bune organizări și a unui impact public evident, trebuie să dăruiască patru ore pentru slujire. Celor care nu pot oferi patru ore li se vor propune alte oportunități de slujire în cadrul bisericii. La finalizarea fiecărui proiect echipa se va aduna pentru evaluare, rugăciune de mulțumire și predarea tricourilor/vestelor „servoluție” și a uneltelor încredințate.
3
Ne conectăm cu beneficiarii și trecătorii
Fiecare echipă va avea la locul acțiunii banner cu emblema și numele bisericii, masă cu materiale publicitare ale bisericii și persoane instruite care vor servi beneficiarii și trecătorii cu cafea, ceai, etc. În timp ce beneficiarii și trecătorii sunt serviți li se prezintă biserica și li se cere să recomande persoane care au nevoie de ajutor, potențiale proiecte de slujire, etc. Recomandările se vor face în scris, completând un formular special elaborat.
4
Oferim asistență spirituală beneficiarilor
Persoanele vulnerabile care sunt vizitate și cărora li se acordă ajutor material trebuie să beneficieze de încurajare și susținere în rugăciune. În timpul vizitei oamenii vor fi ascultați cu respect, fără grabă, vor fi îndrumați să se încreadă în Dumnezeu și în promisiunile Lui (citate biblice specifice) și rugăciune pentru ei și împreună cu ei. La fiecare vizită beneficiarii vor fi motivați să facă următorul pas: participare la adunări, Grupuri, botez, etc.
5
Documentăm în mod creativ slujirea
Echipele de slujire vor include persoane desemnate pentru a filma, fotografia și nota momentele speciale ale proiectului, pentru a utiliza aceste materiale în vederea motivării altor persoane pentru a participa la inițiativele viitoare.