Idei pentru Servoluție

1. Pregătim, împreună cu Grupul, pachete cu mâncare caldă pentru oamenii fără locuință. Organizăm o adunare cu ei în parc.

2. Vizităm, împreună cu Grupul, bolnavii și/sau persoanele vulnerabile și livrarăm e produse alimentare/igienice. Ne rugăm pentru ei. Lista bolnavilor este oferită de administrația bisericii.

3. Oferim, împreună cu Grupul, felicitări scrise de mână medicilor și personalului medical care slujesc în prima linie, la intrare în serviciu.

4. Renovăm, împreună cu Grupul, o stație de troleibuz/autobuz.

5. Oferim, împreună cu Grupul, felicitări scrise de mână cadrelor didactice dintr- o școală, la intrare în serviciu.

6. Confecționăm, împreună cu Grupul, măști și le oferim persoanelor nevoiașe/de vârsta a treia.

7. Slujim, împreună cu Grupul, unei familii nevoiașe în jurul casei: greblăm, reparăm și vopsim gardul, etc.

8. Ajutăm, împreună cu Grupul, cu lemne și/sau cărbuni pentru iarnă o familie.

9. Prezentăm, împreună cu Grupul, elevilor de la Școala Antonin Ursu un program asemănător cu cel pe care îl prezentăm la Cercurile Copiilor, duminica, la biserica noastră.

10. Renovăm, împreună cu Grupul, un spațiu la Școala Antonin Ursu.

11. Servim, împreună cu Grupul, șoferii de maxi taxi, de troleibuz și conductorii cu apă plata, cafea, ceai (rutele care trec regulat prin fața clădirii bisericii).

12. Spălăm, împreună cu Grupul, parbrizele mașinilor: la benzinăria Rompetrol, în parcări (str. Calea Ieșilor).

13. Oferim, împreună cu Grupul, prânzul pentru șoferi/conductorii în stațiile unde staționează troleibuzele. Facem curățenie în interiorul troleibuzului (maturat, spălat, aerisire, dezinfectare, etc.). Troleibuzele care trec prin fața clădirii bisericii noastre: nr. 23 staționează în Sectorul Ciocana, nr. 5 pe str. Muncești, nr. 8 în Sectorul Botanica, nr. 1 în orășelul Durlesti.

14. Facem, împreună cu Grupul, ordine și renovare în interiorul/exteriorul locuinței doamnei Elena Midrigan (membră a bisericii noastre), localitatea Vatra.

15. Mergem, împreună cu Grupul, în parc cu baloane din care pot fi confecționate diferite figuri și le oferim copiilor.