PRELEGEREA NR. 4: FII BOGAT!

Versiunea pentru tipar – descarcă
Introducere:

Dumnezeu ne iubește și se implică în viața noastră zilnică, în complexitatea ei. Tatălui nostru ceresc îi pasă de starea noastră economico-financiară. Deși, în general, oamenii se plâng că nu sunt plătiți bine în țara noastră, totuși, noi credem că dacă urmăm principiile lui Dumnezeu, cu ajutorul Lui putem beneficia de creșterea venitului în Moldova.

Întrebări pentru discuție:

1. Când auzi expresia „iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor” (1 Timotei 6:10) îți vine să te gândești că banii sunt răi, iar oamenii care au bani sunt nespirituali? De ce?

2. Din ce cauză crezi că cei mai mulți credincioși, din cele mai multe biserici, nu se simt responsabili înaintea Domnului de modul în care își administrează banii și averea?

3. Crezi că în ciuda sărăciei, a crizei economico-financiare și a instabilității, poți fi bogat, cu Dumnezeu, în Moldova? Care sunt primele măsuri pe care le-ai putea lua pentru a experimenta bunăstarea în mod personal, în cadrul familiei tale, sau în domeniul afacerii tale?

4. Pastorul a spus: „Așa cum v-a făcut Cristos, faceți-le și voi oamenilor la fel” (regula de diamant, Ioan 15:12). Ești tentat să faci bine doar celor pe care îi aprobi și îți fac bine? Ce poți face pentru a face bine celor care nu au de gând să-ți facă la fel?

5. Pastorul a prezentat o nouă oportunitate pentru practicarea generozității strategice în cadrul Bisericii Filadelfia – Proiectul „GHETE PENTRU ISUS”. Ce zici despre această inițiativă? Ești dispus să ne AJUȚI ca să AJUTĂM pe cei care au nevoie de AJUTOR pentru a se AJUTA singuri?

Să acționăm:

Dumnezeu este de partea noastră! El nu urmărește să ne ia banii, deși religia creștină a derapat în această practică. În cadrul Bisericii Filadelfia, facem totul pentru a implementa în viața noastră zilnică principiile lui Dumnezeu. Cu ajutorul Tatălui Ceresc facem totul pentru a scăpa de datorii, facem totul pentru a câștiga mai bine și dăm dovadă de cea mai mare responsabilitate în administrarea averii în Moldova!Versiunea pentru tipar – descarcă


This post is also available in: Rusă