PRELEGEREA NR. 3: FII BINE PLĂTIT!
Versiunea pentru tipar – descarcă

15 căi practice de venit suplimentar – descarcă

Introducere:

Dumnezeu ne iubește și se implică în viața noastră zilnică, în complexitatea ei. Tatălui nostru ceresc îi pasă de starea noastră economico-financiară. Deși, în general, oamenii se plâng că nu sunt plătiții bine în țara noastră, totuși noi credem că dacă urmăm principiile lui Dumnezeu, cu ajutorul Lui putem beneficia de creșterea venitului în Moldova.

Întrebări pentru discuție:

1. Când auzi expresia „cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce” îți vine să aplici această rațiune inclusiv copiilor și persoanelor înaintate în vârstă? De ce?

2. Din ce cauză crezi că cei mai mulți credincioși, din cele mai multe biserici, nu se simt mustrați de propria conștiință, dacă nu lucrează din toată inima și nu fac performanță la locul lor de muncă?

3. Pastorul a spus: „Câștigul este roada pasiunii și a performanței profesionale”. Ești tentat să pretinzi a fi plătit doar pentru munca prestată sau pentru că ai cheltuieli pe care trebuie să le acoperi? Ce poți face?

4. Crezi că în ciuda sărăciei, a crizei economico-financiare și a instabilității, poți câștiga mai bine, cu Dumnezeu, în Moldova? Care sunt primele măsuri pe care le-ai putea lua pentru a experimenta o promovare și o creștere salarială?

5. Pastorul a cerut să faci totul pentru a te perfecționa continuu din punct de vedere profesional. Ce ai de gând să faci în luna decembrie? Ce plan pentru dezvoltarea ta ai pentru anul 2016?

Să acționăm:

Dumnezeu este de partea noastră! El nu urmărește să ne ia banii, deși religia creștină a derapat în această practică. În cadrul Bisericii Filadelfia facem totul pentru a implementa în viața noastră zilnică principiile lui Dumnezeu. Întocmim bugetul lunar estimativ și economisim rațional. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși să dăm dovadă de pasiune și performanță profesională și vom fi bine plătiți în Moldova!

Versiunea pentru tipar

This post is also available in: Rusă