PRELEGEREA NR. 2: FII LIBER DE DATORII

Versiunea pentru tipar – descarcă

Bugetul lunar estimativ – descarcă

Introducere:

Dumnezeu ne iubește și se implică în viața noastră zilnică, în complexitatea ei. Tatălui nostru ceresc îi pasă de starea noastră economico-financiară. Deși concepția despre lume și viață a celor mai mulți include împrumuturile și datoriile ca soluții financiare, Dumnezeu descrie în termeni deosebit de negativi datoriile și ne învață să trăim din venitul nostru. Toate acestea indică că putem experimenta eliberarea de datorii cu Dumnezeu în Moldova.

Întrebări pentru discuție:

1. Când auzi cuvântul „împrumut” îți vine să te gândești la ceva negativ sau pozitiv? De ce?

2. Din ce cauză crezi că cei mai mulți credincioși, online casino din cele mai multe biserici, împrumută bani sau alte bunuri și acceptă statutul de datornic ?

3. Pastorul a spus: „datoriile sunt blestem”. Ești tentat să interpretezi împrumutul ca o soluție, sau chiar ca o binecuvântare? Ce poți face?

4. Crezi că în ciuda sărăciei, a crizei economico-financiare și a instabilității, poți scăpa de datorii și le poți evita cu Dumnezeu, în Moldova? Dacă ești dator, ai întocmit o listă a datoriilor?

5. Pastorul a cerut să întocmești un buget lunar estimativ. Ai făcut acest lucru? Crezi că este posibil să trăiești conform unui buget? Cu ce dificultăți te confrunți în înțelegerea acestei practici financiare? Ce cheltuieli ai putea evita?

Să acționăm:

Dumnezeu este de partea noastră! El nu urmărește să ne ia banii, deși religia creștină a derapat în această practică. În cadrul Bisericii Filadelfia facem totul pentru a implementa în viața noastră zilnică principiile lui Dumnezeu. Întocmim bugetul lunar estimativ și trăim conform lui, pentru a reduce consumul și a începe să plătim din datorii. Să-l credem pe Dumnezeu și să fim gata să urmăm calea Sa spre eliberarea de datorii în Moldova!


Versiunea pentru tipar

This post is also available in: Rusă