Versiunea pentru tipar

Introducere:
Dumnezeu ne iubește. În calitatea Sa de Părinte ceresc, vrea să dezvoltăm relații sănătoase unii cu alții. Lui Îi pasă de relațiile noastre și dorește să vadă că și nouă ne pasă unii de alții. Ce putem face? O atitudine binevoitoare față de cei din jur, prietenie oferită din toată inima și bucuria de a avea oaspeți sunt bazele unor relații sănătoase, care trebuie să le practicăm având motivația corectă. Avantajul este unul comun și nobil.

Întrebări pentru discuție:
1. Când auzi expresia „fiți primitori de oaspeți” la ce te gândești? Cum diferă ospitalitatea creștină de ospitalitatea moldovenilor? De ce?
2. Cum putem arăta ospitalitatea noastră față de alți lucrători creștini, față de membri Trupului lui Cristos și față de cei nereligioși?
3. Cum faci ca familia întreagă să fie primitoare de oaspeți? Dar biserica? Ce faci pentru a nu lăsa impresia că ești deranjat de vizita cuiva?
4. Cum menții echilibru – o casă deschisă tot timpul și un timp bine planificat?
5. Pastorul a spus: „Biserica și societatea nu se aseamănă”. Cei mai mulți se plâng de indiferența altora. Ce poți schimba în atitudinea și comportamentul tău în așa fel, ca să fii diferit și să influențezi pe cei din jurul tău?

Să acționăm:
Așa dar, primiți-vă bine unii pe alții, așa cum v-a primit Cristos! A mă identifica cu Biserica Domnului Isus, înseamnă a acționa împreună cu ea la scopul ei măreț în lume. În cadrul adunărilor comune, noi urmărim să creăm un cadrul plăcut de primire a oaspeților, tratându-i cu mare amabilitate, ca ei să fie pătrunși de dragostea lui Dumnezeu și să se întoarcă cu fața spre El. Împreună cu Dumnezeu, continuăm să investim în relații sănătoase intenționate. O inimă deschisă pentru Isus, este și casa deschisă pentru cei ai lui Isus.

Versiunea pentru tipar

This post is also available in: Rusă