PRELEGEREA NR. 1: FII BOGAT INTRO

Versiunea pentru tipar
Introducere:

Dumnezeu ne iubește și se implică în viața noastră zilnică, în complexitatea ei. Tatălui nostru ceresc îi pasă de starea noastră economico-financiară. În Biblie sunt peste 2300 de versete prin care El, Autorul, ne învață tot ceea ce trebuie să știm cu privire la administrarea eficientă a banilor. Când Domnul Isus a trăit în lumea noastră, a vorbit despre bani și bunuri materiale mai mult decât despre mântuire, rai și iad la un loc. Toate acestea indică că putem fi bogați cu Dumnezeu în Moldova.

Întrebări pentru discuție:

1. Când auzi cuvântul „bogat” îți vine să te gândești la Dumnezeu? De ce?

2. Din ce cauză crezi că cei mai mulți credincioși, din cele mai multe biserici, nu-L implică pe Dumnezeu în viața lor economico-financiară?

3. Pastorul a spus: „nu poți fi un creștin adevărat, trăind în dezastru financiar”. Ești tentat să interpretezi că sărăcia și falimentul financiar sunt un fel de smerenie și semne ale spiritualității? Ce poți face?

4. Crezi că în ciuda sărăciei, a crizei economico-financiare și a instabilității, poți fi bogat, cu Dumnezeu, în Moldova?

5. Pastorul a anunțat că următoarele trei duminici va predica despre eliberarea de datorii, câștigarea demnă a banilor și administrarea bogăției. Ce așteptări ai de la aceste adunări?

Să acționăm:

Dumnezeu este de partea noastră! El nu urmărește să ne ia banii, deși religia creștină a derapat în această practică. În cadrul Bisericii Filadelfia facem totul pentru a implementa în viața noastră zilnică principiile lui Dumnezeu. Trei săptămâni la rând vom învăța să practicăm valorile creștine care vizează domeniul financiar al vieții noastre. Să-l credem pe Dumnezeu și să fim gata să urmăm calea Sa spre bunăstare materială în Moldova!

Versiunea pentru tipar

This post is also available in: Rusă