CURS C

Clarificarea planului lui Dumnezeu
pentru viața ta

Planul lui Dumnezeu pentru viața ta este compus din darurile spirituale, pasiunile, temperamentul, talentele și stilul de conducere cu care ai fost înzestrat.

Definiție: Darul spiritual este o abilitatea unică dată de Dumnezeu pentru serviciu.

Inventarul Darurilor Spirituale RO – versiunea pentru tipar

Darurile spirituale

 1.   Administrarea (1Corinteni 12:28) – abilitatea de a organiza lucrările bisericii sau a organizației (management), cum ar fi: asisitarea liderilor în procesul de stabilire a scopurilor, elaborarea planurilor și a bugetului, crearea structurii organizaționale, încadrarea pe funcții a personalului, monitorizarea proceselor, soluționarea problemelor.
 1. Apostolia (1Corinteni 12:28; Efeseni 4:11) este abilitatea de a înființa biserici sau organizații noi, inclusiv în străinătate (pionerat).
 1. Evanghelismul (Efeseni 4:11) este abilitatea de a comunica clar evanghelia Domnului Isus, celor necredincioși (persoane idividuale sau grupurilor), și de a-i determina să-l primească pe Isus (marketing).
 1. Încurajarea (Romani 12:8) este abilitatea de a motiva, consola și încuraja, sau când este cazul de a confrunta și mustra pe alții (consilierea).
 1. Credința (Romani 12:9) este abilitatea de a constata ceea ce trebuie făcut și de a conta pe Dumnezeu în vederea îndeplinirii acelor lucruri care par imposibile pentru cei mai mulți (optimismul).
 1. Generozitatea (Romani 12:8) este abilitatea de a dărui cu lăcomie, înțelepciune, bunăvoință și cu sacrificiu (caritatea).
 1. Ajutorarea (1Corinteni 12:28; Romani 12:7) este abilitatea de a identifica nevoile practice și de a interveni pentru a face viața altora mai ușoară (serviciile).
 1. Conducerea (Romani 12:8) este abilitatea de a poseda o viziune (ce este și ce ar putea fi) clară și semnificativă, și de a o comunica în mod public sau privat în așa fel încât îi influențează pe alții să o urmeze (politica).
 1. Compasiunea (Romani 12:8) este abilitatea de a simți și de a exprima milă neobișnuită față de persoanele care se află în situații dificile, și de a-i ajuta și susține pentru a depăși acele situații (asistență).
 1. Pastorația (Efeseni 4:11) este abilitatea de a conduce, hrăni și îngriji adunarea oamenilor lui Dumnezeu;
 1. Educația (Romani 12:7; 1Corinteni 12:28; Efeseni 4:11) este abilitatea de înțelege.

Inventarul Darurilor Spirituale RO – versiunea pentru tipar

This post is also available in: Rusă